Pagina principală

Despre Venczel József

Scurt istoric al școlii

Direcțiunea

Angajații

Elevii

Fotografii

Date de contact

Admitere

Program de lucru cu publicul

Calendar școlar
Scurt istoric al școlii

       În perioada 1972-1974, în urma aprobării planului național de construcție, a fost construită clădirea actuală a școlii, la vremea respectivă, fiind considerată cea mai modernă instituție de învățămănt din Miercurea Ciuc.

        Deși rădăcinile învățământului în domeniul prelucării lemnului se întorc în trecut, începând din anul 1855, învățământul profesional modern în acest domeniu a început în anul 1947, când s-a înființat Liceul Industrial de Prelucrare a  Lemnului, ce funcționa pe atunci în aripa stângă a clădirii Liceului „Márton Áron”, cu un număr de 21 de elevi.

            În paralel, în aceeași locație și-a început activitatea și a funcționat „Liceul Tehnic de Silvicultură”, urmând ca în anul 1961, cele două să se unească sub denumirea de „Grup Școlar Forestier”, cu limba de predare maghiară, cu specialitățile pădurar, silvicultor și lucrător în industria lemnului.

      În anul 1963, printr-un ordin emis de Ministerul Silviculturii, instituția a fost desființată, urmând ca în anul 1971, în Miercurea Ciuc, care între timp devenise reședința județului Harghita, să se reia învățământul profesional în domeniul industriei prelucrării lemnului, cu un număr de 580 de elevi.