Kezdőoldal

Névadónk

Iskolánk

Munkaközösségünk

Diákok

Képtár

Tanév szerkezet

2014-2015-ös tanév

2013-2014-es tanév

Diákjaink mondták


Volt diákjaink mondták iskolánkról

Miért jó ebben az iskolában továbbtanulni?


         Amikor megtudtam, hogy  ide jutottam be, először arra gondoltam, végre egy iskola, ahol azt tanulhatom, amit igazán szeretnék. A szakma, amit tanultam: élelmiszeripari technikus. A legjobb, amit ezen a szakon szerettem, az az, amikor tudtunk sütni-főzni  különböző ételeket, amiket persze mi fogyaszthattunk el. De ez még nem minden, mert ami mégjobb, hogy a gzakorlatok pékségben vannak, ahol lehet akár kenyeret sütni, akár péksüteményeket, akár nápolyi szeletet, amit én is készítettem. Az iskola nagyon jó szaktanárokkal rendelkezik, akik szívvel lélekkel igyekszenek átadni  legjobb tudásukat a diákoknak, legyen az erdész, élelmiszeripari technikus, vegyész laboráns vagy bútortervező szakon. Fiatal, dinamikus, kreatív tanárok vannak, akikre mindig lehet számítani bármilyen segítségre is lenne szüksége a diáknak. Aki szeretne igazán megélhető szakmát tanulni, gyorsan egyszerűen és rugalmasan, az válassza ezt az iskolát, mert a szakma elsajátítása a mai világban sajnos nem egyszerű, itt viszont garantált. Nagyon jó programok vannak az iskola másként héten is, amely minden tanévben megrendezésre kerül. Ha most kellene választanom biztos , hogy a Venczel József Szakközépiskolát választanám, mert kellemesen csalódtam az iskolában, és tanárokban.

                  Péter István, volt Venczeles diák , jelenleg a Veszprémi  Eguyetem első éves hallgatója.


       
       Középiskolai tanulmányaimat a Venczel József Szakközépiskolában végeztem élelmiszeripari technológia szakon. Kilencedik osztályos koromban bekerültem a Diáktanácsba, amelynek a későbbiekben az elnöke lettem. Diáktársaimmal közös erővel és tanári segítséggel  probáltunk szint vinni az iskolai életbe különböző programok szervezésével. Ezen tevékenységem határozottan feldobta az ott töltött éveimet. Az iskolában szerzett tudás jelentősen megkönnyítette az egyetemen folytatott tanulmányaimat.  Az iskola keretein belül lehetőségem volt betekintést nyerni a fejlettebb nyugati élelmiszergyártás technológiákba és a szakmai  gyakorlatok során elsajátítsam az alapvető tapasztalatokat.  Jóérzéssel gondolok vissza az ott töltött évekre, egyrészt, mert a mindennapok jó környezetben vidáman teltek, másrészt, mert sikerült elsajátítanom a tanáraimtól azt a megfelelő tudást és tapasztalatot, ami a későbbiekben jelentős előnyömre vált.


        Rácz Levente, Sapientia EMTE harmad éves hallgató, jelenleg iskolánk tanára

    
       Mielőtt arról írnék, hogy miért érdemes a csíkszeredai Venczel József iskolába járni, tudatni szeretném, hogy fogyatékkal élő személy vagyok. Ebből a szempontból szeretném megköszönni barátaimnak, osztálytársaimnak és nem utolsó sorban a tanáraimnak mindazt, amit tőlük kaptam. Egy mozgássérült számára, akárcsak mint a más bőrszínű, más vallású, vagy más kultúrából származó ember számára  az a legfontosabb, hogy egyenrangú kezelésben részesüljön. A Venczel József Szakközépiskolában ezt megkaptam. Egyenrangúan kezeltek, nem sajnáltak vagy ha igen akkor nem mutatták. Tudásomhoz mérten kaptam jegyeimet és viselkedésem szerint jutalmaztak vagy bűntettek. Nem szégyellem, hogy fizikai sérült vagyok, de ott nem is éreztem, nem éreztették ezt velem. Ezért szerettem minden egyes nap odajárni.
  Köszönöm, hogy Venczeles lehettem.

            Bartalis Attila, a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének munkatársa